GreveLandsby.DK

Forum for Greve Landsbys beboere
Dato og tid er lør okt 31, 2020 9:06 am

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Greve Skov
Indlæg: lør maj 05, 2012 9:47 pm 

Tilmeldt: søn mar 11, 2012 2:03 am
Indlæg: 131
Skov og naturstyrelsens side om Greve Skov projektet: http://www.naturstyrelsen.dk/Naturbesky ... den/Greve/

Billeder fra den første skovrejsning og indvielsen: http://www.snfv.dk/galleri/17/index.html

Folder om skoven: http://www.naturstyrelsen.dk/Udgivelser ... eGreve.htm

Kort artikel i Sydkysten http://sydkysten.dk/Greve-Skov-vokser-f ... kel/205215


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: ons okt 03, 2012 7:46 pm 

Tilmeldt: søn mar 11, 2012 2:03 am
Indlæg: 131
Fra Naturstyrelsen, Miljøministeriet, udsendt til lokalpressen juni 2012:

Greve Skov er på vej – status juni 2012

I 2004 besluttede Greve Kommune, Københavns Energi og Naturstyrelsen at etablere Greve Skov på i alt 235 ha i løbet af de kommende 20-30 år.

I 2005 erhvervede Naturstyrelsen den første ejendom på 2,8 ha og i april 2006 blev de første træer plantet.

Arealerne til skoven kan kun erhverves i frivillig handel, og hvis ejerne ikke vil sælge deres jord, så bliver skoven ikke større. Så de første par år blev skoven ikke større end de 2,8 ha.

I 2010 og 2011 er det lykkedes at erhverve lidt over 100 ha til skovens etablering, og de 100 ha ligger som et samlet areal i skovens nordlige del. Planlægningen af tilplantning af arealet er sket i samarbejde med et lokalt nedsat skovrejsningsråd, og tilplantningen startede i april 2011 og vil være færdig i april 2013. Forud for mødet i skovrejsningsrådet havde Greve Kommune anmodet borgerne om forslag og ønsker, og en stor del af disse er indarbejdet i planen.

I løbet af 2011 og 2012 har Naturstyrelsen plantet og sået 291.000 træer og buske i skoven. Af disse er de 110.000 egetræer, 80.000 er bøgetræer. Der er i alt plantet 26 forskellige arter hvoraf de 79 % er løvtræer, 18 % er nåletræer og 3 % er buske.

Skoven etableres uden brug af pesticider. Ukrudtbekæmpelsen sker ved harving mellem trærækkerne.

Der etableres skovveje (stier til gående og cyklende skovgæster) i løbet af efteråret 2012. Der kommer også 2 små indhegnede hundeskove, som vil være klar til brug i løbet af 2012.

Pt. er adgangsforholdene ikke gode. Det skyldes at Naturstyrelsen er nødt til at hegne skoven for at beskytte de små træer mod råvildt. Råvildt spiser træernes knopper og blade og bukkene fejer basten af deres opsatser på de små træer, hvilket resulterer i at træerne typisk dør efter en kraftig fejning.

Det er dyrt at opsætte hegn, så Naturstyrelsen forsøger at minimere omkostningerne ved at hegne med kortest mulig hegnslinie. Det betyder, at der er sat et stort hegn op langs kanten. Der vil ved indgangen blive etableret låger, så man kan komme ind i skoven. Pt er hegnet ikke lukket endeligt af, og det skyldes, at arbejdet blev lidt forsinket. Planen var at have hegnet på plads i løbet af april, og derefter trykke råvildtet ud af hegningen. Pga forsinkelsen var der risiko for at nogen af råerne havde sat lam, inden hegnet var færdigt. Da lammene typisk ligger gemt den første måned uden at følge råen, har vi udskudt at presse råvildtet ud af hegnet til efter sommerferien.

Man vil sikkert forsat kunne møde råvildt inden for hegnet efter at råvildtet er forsøgt presset ud og låger mv lukket. Enkelte råvildt vil imidlertid ikke udgøre en fare for skoven, så det er ikke et praktisk problem. Når de mindste træer kan tåle en større råvildtbestand i løbet af 6-8 år, vil hegnet blive taget ned.

Det er lovligt at færdes i skoven: overalt til fods og på cykel på stierne. Hunde skal være i snor aht andre skovgæster, fuglelivet og de få stykker råvildt som vil gemme sig i området. Hvis man vil lufte hunde uden snor, så skal det være i en af de 2 hundefolde.


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: tors okt 04, 2012 4:07 pm 

Tilmeldt: søn mar 11, 2012 2:03 am
Indlæg: 131
Naturstyrelsen forventer at stien fra Vesterbjerg til Greve skov bliver anlagt før nytår. Til foråret bliver der så lagt er slutlag af fint grus på stien.


Top
 Profil  
Svar med citat  
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team